Domus Florum

Over ons

Hallo wij zijn Janine & Bart en dit is ons verhaal :

Ik ben Janine, opgegroeid in Zwitserland en als kind maakte ik reeds veldboeketten in de bijentuin van mijn ouders. Het is daar dat ik het gevoel en respect voor de natuur heb meegekregen en die passie is met de jaren alleen maar groter geworden.Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend om een opleiding floristiek te gaan volgen in Zurich.

 Na mijn opleiding had ik het voorrecht om te mogen werken bij Blumen Marsano in Zurich in een groot team onder leiding van Christian Felix.Daarna had ik ook nog de kans om ervaring op te doen in Graubünden en in Lausanne.

Toen ik Bart leerde kennen was mijn nieuwsgierigheid groot om naar België te komen.De vonk was ook overgeslaan bij Bart en zo zijn wij in 1996 gestart met onze eigen bloemenzaak in een zijstraatje van de grote markt met de poëtische naam Rozemarijnstraat. 

Al vlug bleken de boeketten die wij maakten in Aalst een succes en waren wij genoodzaakt op zoek te gaan naar een grotere locatie. 

Die hebben we gevonden in de Molenstraat  op een steenworp van de markt, in een pand waaraan wij ons hart verloren hebben " De Gaepaert".

Het gebouw heeft in 2017 een grondige renovatie ondergaan en is terug in zijn oorspronkelijke staat hersteld. Hier hebben wij de ideale ruimte om onze bloemen en planten tot zijn recht te laten komen en vinden wij de inspiratie voor onze creaties. Op de binnenkoer is het aangenaam vertoeven tussen de buitenplanten en aardewerken potten die vorstvrij zijn.

Onze passie voor bloemen, planten en interieur delen met onze klanten geeft ons de grootste voldoening, daar doen we het voor.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x